28 Ιαν 2017

Το κέικ της... μαμάς!!!



Ένα κέικ που μυρίζει ‘’μαμά’’… θυμάμαι να το τρώω από μικρό παιδί και συνεχίζω να το φτιάχνω μέχρι τώρα!!!






ΥΛΙΚΑ :
• 1 φαρίνα
• 2 ποτήρια ζάχαρη
• ½ ποτήρι γάλα
• ½ ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
• 150γρ βούτηρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 4 αυγά μέτρια
• Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προσοχή να μην είναι κερωμένο)
• 2 βανίλιες
• 3 κ.σ. κακάο







 ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 
1. Χτυπάμε το βούτηρο με τη ζάχαρη
2. Ρίχνουμε και τα αυγά
3. Αφού τα χτυπήσουμε καλά (εκεί είναι το μυστικό) ρίχνουμε το ξύσμα, τις βανίλιες, το γάλα και το χυμό και τα χτυπάμε πάλι καλά
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά την φόρμα
5. Ρίχνουμε τη φαρίνα σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα
6. Ρίχνουμε τη μισή γέμιση στη φόρμα και στην άλλη μισή ρίχνουμε το κακάο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και την υπόλοιπη
7. Ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180 (δεν ανοίγουμε το φούρνο το πρώτο μισάωρο καθόλου)

- Σε περίπτωση που θέλετε να μην βάλετε το κακάο στη γέμιση, απλά ρίχνετε την γέμιση όλη στην φόρμα.
- Το κέικ θα είναι έτοιμο όταν ,μετά από μισή ώρα, βάλουμε το μαχαίρι στο κέικ και βγει καθαρό.



                                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow on Instagram

Social