15 Ιαν 2017

Χαλβάς με άρωμα πορτοκάλι!!!


  Ο χαλβάς ο σιμιγδαλένιος είναι από τα γλυκά που δεν είναι και τόσο δημοφιλή … όμως είναι πολύ εύκολο και ήταν το πρώτο γλυκό που έφτιαξα!! Πολλοί μπορεί να ξέρετε τη συνταγή, αλλά εγώ θα σας προτείνω μια δική μου παραλλαγή!!!





 ΥΛΙΚΑ : 

 • ¾ ποτήρι (νερού) ηλιέλαιο (προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και πολύ λίγο ελαιόλαδο)
 • 1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό
 • 3 ποτήρια ζάχαρη
 • 3 ποτήρια νερό
 • 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
 • ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προσοχή να μην είναι κερωμένο)
 • 1 πακέτο σταγόνες κουβερτούρας (υγείας αν θέλετε το γλυκό να είναι νηστίσιμο)


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τον χυμό και τη ζάχαρη και το βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού, κατά προτίμηση η κατσαρόλα να έχει παχύ πάτο και να είναι όσο γίνεται ψηλή (μη τα κάνουμε και όλα χάλια).Το ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα το μείγμα, συνέχεια για να μη μας καεί,ώσπου να πάρει το χρώμα που θέλουμε (μερικοί τον θέλουν πολύ καβουρδισμένο,σχεδόν σε καφέ χρώμα).
  3.  Όταν λοιπόν τον δούμε έτοιμο…κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και το κλείνουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι και αφού βάλουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι (που έχουμε σβήσει) ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι το μείγμα να σφίξει.Το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά σκεπασμένο με μια καθαρή πετσέτα. 
  4. Παίρνουμε μια φόρμα της αρεσκείας μας.Ρίχνουμε το μισό μείγμα,το απλώνουμε καλά πιέζοντας το για να πάρει όσο γίνεται καλύτερο σχήμα...Στη συνέχεια ρίχνουμε τις σταγόνες και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το υπόλοιπο μείγμα! 
Αφήνουμε τη φόρμα σκεπασμένη με την πετσέτα για άλλα δέκα λεπτά και μετά την αφαιρούμε!!! Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε και λίγη κανέλα στο τέλος!!

Το γλυκό μας είναι έτοιμο!! Περιμένω τα σχόλια σας...και σας εύχομαι

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΤΙΡ: Αν δεν θέλετε να βάλετε καθόλου σοκολάτα απλά προσθέτετε όλο το μείγμα στη φόρμα.
         Αν θέλετε να βάλετε σταφίδες, δαμάσκηνα ή ξηρούς καρπούς θα τα προσθέσετε μόλις δείτε ότι το σιμιγδάλι έχει πάρει το χρώμα που επιθυμείτε. Το ανακατεύετε μια με δύο φορές και συνεχίζεται την συνταγή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow on Instagram

Social