Γεια σας Sweeties μου! Σήμερα θα μπούμε στην κουζίνα μετά από καιρό και θα φτιάξουμε μεθυσμένα, νηστίσιμα, εύκολα και τραγανά μπισκότα κανέλας… είναι ότι πρέπει για βουτήματα στον καφέ!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
2 ½ φλ. Ελαιόλαδο
1 ½ φλ. Ζάχαρη
1 φλ. Κόκκινο κρασί
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο
½ κ.γλ. σόδα μαγειρική
½ φλ. Χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (όχι κερωμένο)
1 κ.σ. μπείκιν
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειαστεί)
Καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χτυπάμε στο μπολ με το σύρμα την ζάχαρη και το ελαιόλαδο καλά.
- Έπειτα προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα και την σόδα που την ρίχνουμε στον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπείκιν και προσθέτουμε την μισή ποσότητα στο μείγμα.
- Ζυμώνουμε σιγά σιγά και προσθέτουμε όσο ακόμα χρειαστεί ώσπου η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
- Τα πλάθουμε σε πλεξίδα και τα βάζουμε σε λαδόκολλα στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με την καστανή την ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε και σουσάμι αντί για την ζάχαρη).
- Ψήνουμε στους 170 ° αέρα για 25-30 λεπτά.
Προσοχή: Δεν τα ζυμώνουμε για πολύ ώρα γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.
Μέχρι την επόμενη φορά,
Φιλιά Πόπη Κ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου