Αν και λατρεύω την σοκολάτα αυτή η μηλόπιτα είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά! Μαζί με το απογευματινό καφεδάκι ταιριάζει απόλυτα ειδικά αν έχεις και καλή παρέα η απόλαυση είναι διπλή. Δεν είναι δύσκολη καθόλου και τα περισσότερα υλικά (μπορεί και όλα) τα έχουμε στο σπίτι μας. Πάμε όμως να σας την δείξω…
4 κόκκινα μήλα
200γρ βούτυρο (θα χρειαστείτε και λίγο ακόμα για το ταψί)
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε και καστανή)
Κανέλλα (σε σκόνη)
ΥΛΙΚΑ για την ζύμη:
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φακελάκι baking powder
1 σφηνάκι λικέρ κανέλλας ή κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες
Σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα τα μήλα
Τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και αρκετή κανέλα
Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και τα ρίχνουμε πάνω από τα μήλα
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς σε χαμηλή σχάρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη
Προσθέτουμε το baking powder και το αλεύρι και χτυπάμε το μίγμα καλά μέχρι να γίνει μια ρευστή ζύμη
Αφού ψηθούν τα μήλα ρίχνουμε ομοιόμορφα το μίγμα από πάνω
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά
Μόλις ψηθεί το αναποδογυρίζουμε στο ίδιο ή σε ένα μεγαλύτερο ταψί και το βάζουμε για λίγο στον φούρνο μέχρι να καραμελωθούν τα μήλα.
Σερβίρουμε την μηλόπιτα μόλις κρυώσει.
Μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη άχνη, σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό.
Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
Μέχρι την επόμενη φορά,
Φιλιά πολλά Πόπη!




Φαίνεται miamy και αναρωτιόμουν ποιο θα είναι το επόμενο γλυκό που θα κάνω χιχι <3
ΑπάντησηΔιαγραφή