22 Δεκ 2017

Μελομακάρονα...συνταγή που πετυχαίνει πάντα!!!


Την συνταγή αυτή την έχω χρόνια, ήταν από τις πρώτες που είχε δείξει η Μπαρμπαρίγου. Πετυχαίνει πάντα… Πάμε να δούμε τα υλικά που χρειαζόμαστε:





Υλικά για τη ζύμη:

2 ποτήρια καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
¾ του ποτηριού φυσικό χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια (όχι κερωμένα)
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. (7 περίπου ποτήρια)
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
½ ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1 κ.γ κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο



Υλικά για το σιρόπι:

2 ποτήρια μέλι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Λίγες σταγόνες λεμόνι



1.Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί


2.Την σόδα την ρίχνουμε στο ποτήρι με τον χυμό και ανακατεύουμε πάνω από το μπολ, γιατί αφρίζει



3.Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς


4.Με μια βαθιά κουτάλα περιχύνουμε τα μελομακάρονα. Τα οποία πρέπει να είναι κρύα και ζεστό το σιρόπι.


5.Τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά και τα γυρνάμε από την άλλη για άλλο τόσο ώστε να μελώσουν καλά.



Tips: Για να σας πετύχει σίγουρα, χρησιμοποιήστε το ίδιο ποτήρι για να υπολογίσετε τα υλικά σας.





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow on Instagram

Social