29 Μαρ 2017

Θεϊκή... σοκολατόπιτα!!!!!


ΣΟΚΟΛΑΤΑ… απλά την αγαπώ!!!
Το γλυκό είναι πολύ ελαφρύ (αν και μόνο σοκολατένιο) και το πιο σημαντικό; ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ…!!! Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε!



ΥΛΙΚΑ: 
• 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
• ½ κούπα κακάο
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• ½ κ.γ. σόδα
• 1 κούπα γάλα
• 1/3 της κούπας σπορέλαιο
• 1 αυγό
• 2 βανίλιες
• Μια πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες.
2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό και μετά προσθέτουμε και τη ζάχαρη και χτυπάμε πάλι μέχρι να διαλυθεί.
3. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα με το ηλιέλαιο και τα στερεά υλικά που έχουμε στο πρώτο μπολ. Και ανακατεύουμε καλά.
4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 26εκ. και ψήνουμε για 40-45 λεπτά (εξαρτάται πόσο δυνατό φούρνο έχουμε) στους 180 βαθμούς (σε προθερμασμένο φούρνο).





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: 
• 250 ml κρέμα γάλακτος
• 250 gr κουβερτούρας
• 1 κ.γ. μέλι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι.
2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και την κουβερτούρα.
3. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει γλάσο.

Tips: 
-Στο ταψί μπορείτε, αντί μόνο να το βουτυρώσετε, να ρίξετε και λίγο κακάο ώστε να πάει παντού. Έτσι θα βγει από τη φόρμα πιο εύκολα.
-Στο μείγμα έχω βάλει και λικέρ. Αν σας αρέσει θα το βάλετε μαζί με το γάλα.
-Την σοκολατόπιτα να την αφήσετε για περίπου δέκα λεπτά να κρυώσει και έπειτα περιχύνουμε με το γλάσο που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.



                                                     


                                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!






4 σχόλια:

  1. Μμμμ φαίνεται υπέροχη!!Γεια στα χέρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενταξει δεν εχω λογια λατρευω γενικα την σοκολατοπιτα.Ευχαριστουμε για την τελεια συνταγη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου αρέσει!! Εύχομαι να την δοκιμάσεις σύντομα!!:)

      Διαγραφή

Follow on Instagram

Social